Întrebări frecvente

Descoperă transferul modern de imagini medicale
Ce sisteme de operare și browsere sunt suportate?
Pentru o bună funcționare puteți folosi urmatoarele browsere, actualizate la zi:
  • Windows: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge
  • Mac OS: Apple Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox
  • Linux: Google Chrome, Mozilla Firefox
  • Android: Google Chrome, Mozilla Firefox, Android Browser, Samsung Internet
  • IOS: Apple Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox

Datele mele medicale sunt pe Internet. Nu e un risc important pentru intimitatea mea?
Nu. Datele tale medicale sunt vizibile doar pe calculatorul pe care îl folosești, în tabul de browser pe care îl ai deschis. În momentul criptării lor, cu parola pe care doar tu o gestionezi, acestea devin indescifrabile oricărui privitor și își pierd statutul de date cu potențial de identificare. Din acest moment, aceste date nu mai reprezintă niciun sens decât persoanei care deține cheia de decriptare, adică tu sau destinatarul transferului, căruia îi vei transmite parola printr-un alt mod decât căsuța de mesaj din timpul încărcării.
Securitatea datelor tale depinde de securitatea calculatorului pe care îl folosești. Din această cauză îți recomandăm să utilizezi un browser și sistem de operare cu actualizările la zi, un antivirus activ.

Nu doresc să introduc parole la încărcarea pe site. Ce alternative am?
Securitatea nu se negociază, orice încărcare pe sait va fi criptată. Avem totuși o soluție pregatită pentru această situație. Poți încărca imagini în acceași siguranță, aplicația va genera pentru tine o parolă în automat și aleatoriu. Prin descentralizarea gestionării cheilor de acces și a datelor criptate poți fi sigur că acestea se vor întălni doar in browserul tău.
Dacă încarci mai multe CD-uri și nu dorești să tastezi parole de fiecare dată dar vrei să gestionezi singur parola de încarcare sau să gestionezi accesul mai multor utilizatori prin chei de acces diferite, ai opțiunea să te înregistrezi pe site. Un certificat digital va fi generat pentru tine și toate operațiunile tale se vor face prin el. Nu tastezi parole, dar beneficiezi de același grad de securitate.

Am uitat parola. Ce pot face?
Informațiile medicale sunt criptate de așa manieră încât parola nu poate fi recuperată, iar dacă nu aveți parola la dispoziție, acestea nu pot fi disponibile. Orice modificare a modului de funcționare a serviciului îi modifică considerabil securitatea și îl predispune la atacuri informatice, scurgeri de informație. Așadar, orice studiu imagistic fără parolă este un studiu orfan, care nu va mai putea fi recuperat. Responsabilitatea parolei este strict a utilizatorului.

Pot schimba parola unei incărcări?
Da, se poate schimba parola.

Pot adăuga o parolă nouă unei încărcări anterioare, pentru un utilizator nou?
Da, se poate crea o parolă suplimentară, și este metoda recomandată în cazul în care dorești să distribui studiul unui nou utilizator. Dacă dorești să-i retragi accesul, o poți face din interfața de administrare. Parola anterior utilizată pentru accesul la studiu rămâne validă.

Uneori mi se cere o parolă când nu ar trebui.
Toate încărcările au parolă, chiar dacă uneori nu ți se cere să o tastezi. De exemplu, când accesezi o pagină de descărcare printr-un link care deja conține informațiile de decriptare. Dacă pagina expiră ți se va cere să reintroduci parola. În această situație, accesează descărcarea prin linkul furnizat inițial.

Doresc să accesez / actualizez / șterg datele mele personale?
În conformitate cu GDRP și cu politica noastră de confidențialitate / utilizare a serviciului, poți face acest lucru. Te rugăm să ne contactezi.

Ce se întâmpla cu imaginile mele dacă vreau să le vizualizez în aplicația din browser, direct de pe calculatorul meu?
Acest lucru se întâmplă când deschizi un folder sau chiar CD-ul în aplicația din browser, în pagina Vizualizează. Browserul va avea acces la datele tale din folderul respectiv doar pentru vizualizare. Acestea rămân doar în tab-ul în care lucrezi, nimic nu este încărcat pe Internet, și totul se resetează dacă închizi pagina. Uneori vei fi atenționat de browser cu privire la accesul la folderul respectiv. Acesta este un beneficiu. Află mai multe aici.

Am altă întrebare
Te rugăm să ne contactezi și-ți vom răspunde în cel mai scurt timp.